Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Monday, June 27, 2011

PEKIDA HANYa ingin publisiti atau pihak produksi filem sengaja mencari pasal.

1:10 AM
0 comments
salam dpd blogger. hari ni aku ingin luah kn isi hati dan pendapat tentang isu yang dikatakn panas dimedia iaitu isu pekida . filem kl gangster dan kongsi. . pada aku isi ini mcm xmasok akal sebab itu hanya sebuah filem yang direka khas untung hiburan bukan sesuatu yg teruk atau memalukn.
 tambahan lagi, sekiranye kita rakyat malaysia asyik "nak saman" kes ini makin tiada jalan untuk selesai.saya sgt setuju dgn kata2 farid kamil " rasanye tiada ape yg perlu kita mnta maaf kerana rasanya tiada slh dpd pihak meraka. " pada aku pihak pekida ni harus lah tidak mengganggap hal ni serius sgt . saya jugak mengguna kn perkataan "abg long '' n abg saya  jgak samseng haha.. jika ade lg drama melayu n filem lain yg gunakn perkataan itu anda akan saman jgak ke pihak pekida? selepas ni semua produksi drama n filem xdibenarkn ke menggunakn perkataan tersebut ke? rasanye ini ialah perkataan komersial yg digunakn semua org. jadi kenapa perlu isu berbangkit. mungkin pihak pekida merasakn meraka tidak dihormati. namun mereaka harus memahami bahawa hal ini tiada mengena dgn        pekida . sebaliknya hanya sebuah filem   >  walaubagaimana akuu berharap kedua dua pihak ini dpt selesaikn masalah ini dgn baik.

Thursday, June 2, 2011

tanda-tanda kau dah terpaut kat dia

3:00 AM
0 comments
selamat ptg semua, hari ni saya nak story mory skit pasal cinta. klau nak tahu fakta cinta ini dibawakn khas dpd yg expert. hehe.back to the topic. MMG ANEH JIKA KITA JATUH CINTA. it sort of 'makan xkenyg, mandi xbasah. yang tue la yg org sll ckp.

TANDA-TANDA ORANG TGH HOT BERCINTA

jgn terjekot sbb krg pon mesti feel yang sama. samada lelaki atau perempuan sama sahaja, kau tgk jew si dia dpd jauh . wah, hati dah berdegup-degup! haha. betul kn? sudah la jgn xmengaku. bila kau berada dekat si dia wah, dunia ini dah lengkap/ kalau boleh u xmau end up the meeting.
betul kn? u alls akan marah / cemburu buta/ jiwa kacau bila nmpk si dia berckp ngn someone lain jantina. lagi gempak bila kau stalk dia kat fb tiba-tiba nmpk die ckp " comel la awak" kat org len hahaha... cemburu lg kn? cemburu itu syg.
kau akan nmpk diri sendiri dlm diri dia. u all will smile sorang-sorang walaupun dah org ckp gila kau senyum2.haha..kn?
hati kau tidak akan tenteram bila dia xtext u back or xreply pon text kau. tp saya suggest la if jadi mcm ni , baik jgn terhegeh-hegeh nak call. ini akan menyebabkn si dia rasa sgt terkongkong. lebih baik tnggu n lihat brpa lama dia bertahan. if lama sgt tue maksudnye hmmm he/she got someone else. yeap. tat is fact.

sweet

TANDA-TANDA DIA HANYA MEMPERMAINKN KAU
 hati siapa yang tak sakit bila dpt tahu dia actually jadikn kau spare tyre jew?
huh ok kalau nak tau zaman skrg ramai yg gemar memcari pasangan untuk skdar memenuhi masa lapang/.. jgn terkejut sekiranya anda baru sahaja menjalin hubungn tetapi die meninggal kn kau.
dia dah jarang call mlm2. klu dulu hari2 bagai.dia akan ckp xde kdt la nk mcj u..
masa couple , siap berangan nak kawen .. siap papa/ mama lagi krg cll eh hahaaa... jgn!! itu dusta.
siap bagi nama anak,.haha betol kn? dulu text kau pnjg lebar. now 3 ayat jew. tue po short form.haha . actually perubahan ni dpt rasa dlm 2 minggu jew. lagi 1.. if dia nak pnjam duit xspecially man.. hmmm dia cant be trust.

oklh.. setakat ni dulu .. part2 insyallah. coming soon


Thursday, May 26, 2011

AHLI SIHIR CYBER~~ JOM CUBA

5:00 AM
0 comments
believe me this is fascinating :
<><><><><><>
Generous Offer
Interview
Free Personal Horoscope
<><><><><>
YOUR FREE PERSONAL HOROSCOPE
If you have a serious, perhaps urgent problem to resolve, whether it be concerning money, bad luck, love or any other large or small grievance, to help you, I am offering to give you a free clairvoyance and to reveal your lucky numbers, all free of charge. (All the fields are obligatory)




Check your email now!Exceptional Gift for You
"My Secret of Abundance"
Quickly fill in this form to benefit from my help :
http://www.sara-freder.com/shareasale/new/FreeClairvoyance.asp

Monday, May 16, 2011

Kellies Castle_ some say it spirit this hanging around

9:56 AM
0 comments
Somewhere near Batu Gajah, suburb of Ipoh, stood the Kellies Castle surrounding by river.
It was intended to be the hub of social life for the area's wealthy colonial planters and administrators - a grand mansion with a six-storey tower, wine cellar, and stately columns. Moorish arches and walls embellished with Greco-Roman designs.
Kellies CastleThere was to be a rooftop courtyard for parties, a helicopter landing space and even the first shaft lift in the country to connect the underground tunnel up to the top floor.After completing my studies in uitm i got a chance to be here. guess what??? here is the rumors...

70 tough workers, mostly from Madras, were employed. Bricks and marble were imported from India. But the construction work was not smooth, a mysterious illness (Spanish Flu) broke out and killed many of the workers.
The superstitious Smith was told that a temple must be built to appease the gods. He immediately transferred his workers to build a Hindu temple nearby, and there is an underground tunnel lying beneath the castle to the temple.Anyway, this tragedy didn't stop the construction of the castle. But the sudden death of Smith on a visit to Lisbon in 1926 had made a halt to it. He was died of pneumonia. His wife, Agnes, with a broken heart made the decision to sell out all of the Smith's properties in Malaya and moved back to Scotland sadly.
here is some rumors that i shall share

There have been many myths or legends or rumors spreading around about the mysterious castle.
Some say that the Smith's spirit still wandering inside the castle, especially along the corridors, guarding his great mansion. And that's why much of the structure still intact after so many years.
Some say there are lots of "spirits" wandering around the castle since workers died during the construction and people died during the 2nd world war.
It is believed that there are 4 underground tunnels. One is connecting the Kellies Castle to the Hindu temple 500m in the west, one is connecting to the main gate garage in the south and one is connecting to the road in the east.
How about the last one? It's still undiscovered.


and believe me i am being advice not to enter it  because it is nearly twilight. this is because of they scared i couldnt find my own way back then. last time it is my own friend kept telling that he use to saw smith in side his car!

Sunday, May 15, 2011

kebenaran perempuan yg baik untuk lelaki yg baik> carilah someone worth it for u

10:13 AM
0 comments
hey good evening to all..
if i will find someone ofcourse i will look for someone intelligent , educated , polite , and sweet... most important religion
recently, i have being advise by my beloved friend. dba zack.. she said " azrin, perempuan yg baik untuk lelaki yang baik. ingt tue. jaga diri kau elok2. "  yes.. aku sgt terharu die kata die. skrg die dimesir belajar bidang perubatan.

tau x actually kn bkn mksud die hanye perempuan yg soleh layak berkahwin dgn lelaki yang baik dan soleh. tetapi jika kita memilih pilih la yg elok. kalau pon berkahwin dgn seorng yg krg akidah dan agama . suami la yg berperanan membentuk.. supaya die jadi wanita sempurna. it is actually vice versa la... perempuan pon.
 tue penerangan dpd kwn aku yg cm ustazah.hee

in my view

aku rasa wanita skrg nie xpikir pnjg dan suka hati jew bg maruah kau kat boyfriend. konon nak kawen la kn.
sory to say tat. but u guy were stupid to believe in it. there wll be no guy will chase after u if u have given all ur pride. i mean doing sex things.
ofcouse as a hgirl  i got te xperience in man. yes, i fallen in love but no way i will sell my body. haha.. my policy is simple love but no sex b4 married. yes, i might losing my love one wit this policy but it is the brilliant way to protect myself.


remaja skrg nie bodoh. asal org ajk couple jew kau setuju. sory agak kasar bahasa. tp couple tue jagala diri jgn sesat dah. aku sll pesan kat diri sendiri/ mmg la ramai yg kejar tp kne jgak kite pandai tepis.
kdg2 aku malu tgk budak pakai tudung tp kau pelok bf kau. baik xyah pakai kn. yeap im not gud jgak tp  atleast show some respect went u wear jilbab.
kalau zmn nabi mesti kau dah lama kne tnm idup2.

TAPI SAYA MASIH MALU SEBAB ORG PAKAI TUDUNG XJAGA PON AKIDAH DIA. BAIK KAU JGN PAKAI. BUSUK JEW NAMA ORG LAIN YG BERTUDUNG.

Saturday, May 14, 2011

im going to indonesiA?

2:22 AM
0 comments
yeap aku turun kl aritue... but im not coming back to my housee at kl . u know y ? die ckp" i xbenarkn u msok sbb takot u jampi2 ke bg rumah tangga i porakpranda ke.. t u ltak bende2 bkn2 ke. yelah mane la tau nak tgk idup i merana ke?" u knw who said tat ? it was ZAINAL ABIDIN my own father. which i trust him
aku xde mase la nak wat keje khurafat tue. xsngka zmn nie pon die pecaya lg? i thought u are western enough.sll ajar aku life western kn... tmybe die dah kne mkn kata wife die which is my step mum.
since die ckp die xnk jmpe aku so i went to my friend's house  ayna jas. but on the fourth day im in kajang he ask to meet me. so i thought it might be a gud sign to make over the relationship.. yeap i do make it. but just 50% mybe.
tp kata2 die mlm tue sgt la sakit hati. he said im a gud pretender. im hipo. im bad. im stupid. im sweet. im just being brought up wrongly. terlalu manja?... haha yes ble cmpk sume tue mmg aku nangis .
sedih sbb y a dad sanggup ckp cm tue.. yet i xmenjawab. sbb aku dah serik.. dulu aku melawan jgk tp nw im just cool. org ckp api jgn dibalas api. so akhirnye die diam jgak.
but any how we re gud jgak la. bt he said nvr the same. :(
 trun ke kajang aku anggap the most precious time .. hang out with ayna jas famly is cool. nice life she got. alhamdullh, aku bahgia tgk kwn2 aku bahgia. aku jgak bahgia hidup with my mum...

tat is ayna , cyla, me
actually aku g shah alam dgr ceramah or tklmt medical indonesia. insyallah aku akn fly ke sana xlama lg if upu xdpt medict. i will fly on 15 ogos nie. harap2 lepas intervw. tp 20 nie program pelajar cemerlang akn kuar result. if dpt lg 2 thn i will be at new zealand or australia. nie yg buat aku buntu sbb xtau nak pilih ape.
hope allah bg aku jln... amin.
as for my dad i knw u did nt trust me.. allah knws better.  but i love u n respect u as my dad. i knw u stlking me via fb. hope u read this too.  nver in my life too destroy ur life or ur famly and watever. so stop listen to others .

mencuba baju di alamanda


ecopark at aynaa house.

nichii ....

Wednesday, May 4, 2011

tauge dulu xsedap

6:48 AM
0 comments
Menu tauge untuk hidangan makan tengah hari mahupun makan malam sering kali dipandang sebelah mata oleh kebanyakan kita. Tauge dilihat sebagai hidangan yang langsung tidak menyelerakan.
Tapi tahukah anda, tauge yang kerap kali menjadi pilihan terakhir untuk dijadikan sayur ini sebenarnya mempunyai banyak khasiat. Tauge dikatakan mampu menyumbang kepada kesuburan lelaki dan wanita.Pengambilan tauge oleh kaum lelaki mampu membuatkan sperma yang dihasilkan oleh golongan ini makin baik.

Begitu juga wanita, ia cukup berkesan membantu kesuburan telur yang dihasilkan.
Bagaimanapun, khasiat tauge tidak sekadar penyumbang kesuburan, ia juga terbukti melalui kajian mengandungi bahan yang dapat melumpuhkan bibit kanser, usus besar, pankreas dan juga penyakit leukimia.
Mengikut kajian yang dijalankan tauge sama ada dari jenis kacang hijau, alfalfa dan sebagainya mengandungi banyak unsur fitokimia ya berkhasiat. Salah satunya ialah kanavanin (canavanine) , sejenis asid yang amino. Kanavanin, dukatakan mampu melumpuhkan bibit kanser leukimia, usus besar dan pankreas.
Selain itu, tauge juga mempunyai estrogen semulajadi berfungsi sama dengan estrogen sintesis. Estrogen dalam tauge dapat meningkatkan kepadatan dan susunan tulang, serta mencegah kerapuhan tulang
(osteoporosis)


Pengambilan tauge oleh wanita secara kerap dapat membantu mereka menghindar mereka dari kanser payudara, gangguan menjelang menstruasi,simptom pra-menopaus, dan gangguan akibat menopaus.
Sewaktu kacang-kacang dicambahkan untuk dijadikan tauge secara umum kadar saponinya meningkat sehingga 450 peratus. Mereka yang berisiko penyakit strok dan serangan jantung, gara-gara kadar lemak darah yang tinggi dianjurkan lebih banyak mengambil tauge dalam menu harian mereka. Saponi dalam tauge, menghalau “lemak jahat” LDL, tanpa mengganggu kandungan lemak baik HDL.
Selain sarat DNA, tauge padat dengan antioksida kuat yang menghalang tubuh dari radikal bebas perosak sel DNA. Pelindungan ini menguatkan kesimpulan tauge merupakan sayuran yang membuat anda menjadi lebih muda.
Satu lagi khasiat tauge yang tidak kurang hebat adalah membantu membuang kotoran dalam usus besar kerana mengandungi banyak serat dan air. Inilah yang menjadi tunjang utama tauge dalam memerangi sel kanser.

sumber : apis blog. created 2008. copy phase to erynjogson heeeee

william n kate

6:32 AM
0 comments
to be prank i wish i can marry william hahaa.. even xensem yea.. he is fillty rich. wat a lucky woman like kate having such a great wed n having a gud looking husband. wishing u happy forever kate and william ya. hooreee

farewell...~~~ i wish my love a goodday

Friday, April 22, 2011

cari kerja smpai ipoh?

6:11 AM
1 comments
i walk along the street like alway i did. bt really the habit actually. im trying to find some vacancy. yeap this going to be though bcoz i have no working xperience. wake up early but keciwa jgakk... after walk n walk at manjung. i did not get a job.
the nxt mornink i waku up again.. this time i got it. i really got it. but balik malam pulak. this is wat mummy said." farah tue perempuan xmanis anak gadis balik malam2" org tgk pkir lain pulak"
n i said " mummy!! im not agro gro."
camne nie.. poket nak kering., wat im going to do.?

bkn mata duitan. WELL NO MONEY U GOT NO LIFE.
then i got a job as clerk. KERANI BEB!! i am also the dealer for personal loans. kira syarikat pinajman wang berlesen la.HAHA... but look mum ckp pe...
" farah u sure ke nak keje. mummy risaula. entah2 ALONG X?"" jeng2... omg dpd xcited i felt xjd nak keje. btol jgak mummy ckp. silap2 kne jual pulak. abis krg xdpt tgk aku lg.. mesti rindu.
if possible nak mcm
then i decide to work at ipoh. ara's mum offer to stay at their house. tat was so awsome to
hmmm but tue menyusahkn org namanye. well i dont felt good.
so xjadi la. just jln g umh ara..mkn2 angin...

dlm j.j
clearly dlm.. toilet.haha
ok.. back to story.. i end up pulang ke manjung. pasal nak cari duit.. i ask zainal so die ckp...............................



Monday, April 18, 2011

sombong nye kau *****

11:48 AM
0 comments
hmm... dulu rapat .. then.. mmg jd kontroversi. so untuk elak kn mmg i admit ,, aku yg jauh kn diri...
but bkn xbertegur terus, nie kne tunggu aku tegur dulu kew,,

AMBOI AWAT HANG SMBG SMPAI MCM TU KALI SKALI,,,, u just making me feel heart broken wit ur attitude, i admit i use to love u but.. nw i knw we re diffrnt.
aku xleh jd mcm #### yg kAU MINT TUE.. HEHE JUST FORGT IT.. i wish u get ur love then.
tp beranilah berterus terang ngan die.. t u lost her.

great vacation

6:40 AM
0 comments
i will be more graceful to god for let me felt some happiness and some excellent life.
the great things is yes i have found someone. 
ok actually bkn tue yg nak dicerita...
eryn nak cite pasal a short trip to my friens house. which is so great.
aku bjala cam ne nak mandikn kura2 .. labi2...
and try to live cara kampung.
rasa sgt bersyukur sbb they treat me nice ly... kwn aku nie juru gambar yg hebat..
sume yg die snap will look so alife.
and we all singgah di lumut and die sgt romantik plak wit me.. haha. rasa sgt bertuah sbb famly die sgt peramah just like me.
well atleast i leh lupa masalah sendiri.
tue die ngan family... bertuah sgt dpt kenal die org.... org yg baik2 belaka.
tue aunt die.. sgt baik. lyn saya mcm princess jew.. heee

belakang tue muzium

tue sepupu aifaa.. called ain. on tat trip smpat jgak la g kelly's castle.. cantik kn? one of the first building in perak.

this aku and aifaa,... bila jln sblh org ckp aku kakak.. n die adik :( haha

Wednesday, April 13, 2011

i got a bitch dad

6:26 AM
2 comments
i got a bitch dad... how much i have a gud day with himm
but i can understand him. my luv nvr look sincere to him.
so nw i let u be. one tink i reliese tat money is going to give u happiness. now i just dont care about money.. n i choose to live happily.

Sunday, March 20, 2011

bowling A5 YG HAPENING!! NIce

9:40 AM
0 comments
tidakkkkk..... y strike sikit jew..? benci gler.. hahaa
well best2 td.. main bowling with my classmates
spent the times rasa sgt berharga . sume berebut nak menang.. nmpk hamper kat sebelah tue?
hah jgn terkejot.. si mamat yg riba budak tue yg punye..
ARIFF sgt hebat.. asyik strike jew.. hahaaa welldone dude.
gurls group.. ditemani oleh miss asyikin. which is my fav. tutor ever. but tutor physics. physics xminat pulak.:(

budak tue? hah tu adik mis line.. she was cute man. sumpah cute.. i luv kids.budak nie pon actually main bowling td. ade la strike td. strike kat lonkang jew.hahaaa..

sgt tercabar ngan group bowling nie.. marks reach so unpredictable.

wow! look.. miss syikin... hahaha... nice post

this is my beloved friends. yg belakang tue... mmg busybody skit dpd td.. xphm2. heeeeeeeee
                                                                                    

juara bowling.....

mcm2 style .. kot.

this half of the team...
owww... lunch time

out from sunway pyramid

PENATTT... MANE BUS NIE?AMBIK JGAK BMW AT MY BACK... NNTI.
TO ALL A5..
TAKE CARE URSELF
PRAY TO ALL ALLAH..
SO WE COULD SCORE IN FOUNDATION
BE GREAT
RESPECT
FULL OF LUV
HARDWORKING
FAITH
PRAY
AJA AJA FIGHTING..!!!
A JOURNEY BEGIN WIT ONE STEP

THIS IS THE WHOLE TEAM...
TQ


Saturday, March 19, 2011

i luv them..

10:54 AM
1 comments
just would to share ppl tat i luv im palam..

nie baru abis tgk unic

nie baru abis tgk no string attached

jog around palam..

0n 18 mac 2011.. nite b4 clearance

presenting
ara, trah azhar, azah, tiqah z, me

yg tinggi tue iman

yg kat belakang xnak pandang camera tue ? ... ariff after munsyi

tat guy is asyif.. pic after munsyi
now.....
 xlupe juga   a lot of luv and thanks to all comitee members.// lulu, afiq che man. iqbal ariff, dila, fiksya, sufi, momo,fera. i wish can spend more time with all of u.

Thursday, March 10, 2011

morning glory vs. ice table vs. buffer solution

10:43 PM
0 comments
hahahHHAHAHHHAA... nak GELAK BESAR TAKOT ORG CKP RIAK PULAK. NAK PELOK MY LUV ONE.. BUKAN MUHRIM PULAK.NAK CKP SYG SYG AWAK MALU. EH, XDE KAITAN.. BUT REALLY I LIKE U. TP MALU .... HAHHAAA... SUJUD SYUKUR JEW YG MAMPU.

chemistry i want to  pass u with flying color...!! please...
alhamulillah.. that exam i done with so great. can smile.. n got mood to smile... hi hi hi the day b4 exam mmg sgt cuak. cuuaaaakkkk nye smpai mimpi mcm ne nak kire buffer solution . hmmm ... wat to say mmg tido sgt2 terganggau. but any how i made it.
allah bless me alott .tq tq., :)

      
 this paper was so important to me. as u know, i need to get atleast b+ to enter imu( medical university or cyberjaya medical college) so i work hard on this paper. as last sem. i just got b- :(.. ish22222 sikit glerrr!!! SO this mornink i woke at 5 am... abis kn chapter one. mengantok nye... smpai lmbt smpai dewan exammm.. nasib sempat.